VRIJWILLIGER WORDEN
Voor onze bijna 300 leden wekelijks met basketbal bezig zijn, dat doen we bij Barons met veel plezier! Maar er komt misschien meer bij kijken dan je in eerste instantie aan denkt. Natuurlijk training geven, coachen en wedstrijden fluiten, maar ook bardiensten draaien, deelnemen in een van onze commissies, jeugdkamp en andere activiteiten organiseren. Dat zijn zaken die we niet alleen doen, en waar we altijd hulp bij kunnen gebruiken. Veel handen maken licht werk. Heb je een idee waarmee je Barons wilt helpen, eenmalig of regelmatig, of heb je een leuk idee voor een activiteit? Leuk! Laat het aan ons weten via secretaris@baronsbreda.nl of spreek ons aan in de sporthal.

Verklaring omtrent goed gedrag (VOG)

Als bestuur van Barons vinden we het belangrijk dat onze leden - en jeugd in het bijzonder - in een veilige omgeving kunnen sporten. Daarom stellen we het bezit van een Verklaring Omtrent goed Gedrag (VOG) verplicht voor al onze vrijwilligers, in welke functie dan ook, vanaf de leeftijd van 16 jaar. Een VOG is een verklaring vanuit justitie dat jouw gedrag uit het verleden, geen bezwaar vormt om binnen Barons actief te zijn (meer info over de VOG, klik hier). Hoewel een VOG ongewenst gedrag niet uitsluit, is het wel een belangrijk signaal en stap daartoe. Deze VOG's worden vanuit NOC*NSF vergoed en zullen we om het jaar opnieuw aanvragen. Je krijgt dan via justitie een mail met uitnodiging om in te loggen met je DigiD. Na goedkeuring krijg je de VOG toegestuurd en vragen we je om deze door te sturen naar secretaris@baronsbreda.nl. Een VOG is randvoorwaardelijk om vrijwilliger binnen Barons te kunnen zijn.

Maatschappelijke stage

Het is mogelijk voor onze jeugdleden om hun maatschappelijke stage te volbrengen bij Barons. Wanneer je interesse hebt om deze stage bij Barons te doen, verwachten we dat je met een plan van aanpak komt. Hierin staat voor welke school je stage gaat lopen, welke activiteiten je hiervoor wilt doen, wat de duur van de stage is en welke eisen de school stelt aan de stage. Deze gegevens kun je mailen aan of afgeven bij een van de bestuursleden. Er is maar een beperkt aantal mogelijkheden om je maatschappelijke stage bij Barons te doen, dus wij kunnen helaas niet op ieder verzoek ingaan.