VRIJWILLIGER WORDEN
Mogelijk maken dat onze ruim 300 leden wekelijks kunnen basketballen, dat doen we bij Barons met veel plezier! Daar komt meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt: vanzelfsprekend training geven, coachen en wedstrijden fluiten, maar ook bardiensten draaien, deelnemen in een van de commissies, jeugdkamp en andere activiteiten organiseren. Dat zijn zaken die we niet alleen doen en waar we hulp bij kunnen gebruiken. Veel handen maken licht werk. Heb je een idee waarmee je Barons wilt helpen, eenmalig of regelmatig, of heb je een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons weten via secretaris@baronsbreda.nl of spreek ons aan in de sporthal.

Verklaring omtrent goed gedrag (VOG)

Als club vinden we het belangrijk dat onze leden - en jeugd in het bijzonder - in een veilige omgeving kunnen sporten. Daarom stellen we het bezit van een Verklaring Omtrent goed Gedrag (VOG) verplicht voor al onze vrijwilligers, in welke functie dan ook, vanaf de leeftijd van 16 jaar. Een VOG is een verklaring vanuit justitie dat jouw gedrag uit het verleden, geen bezwaar vormt om binnen Barons actief te zijn (meer info over de VOG, klik hier). Hoewel een VOG ongewenst gedrag niet uitsluit, is het wel een belangrijk signaal en stap naar een veilig sportklimaat. Deze VOG's worden vanuit NOC*NSF vergoed en zullen we om het jaar opnieuw aanvragen. Je krijgt dan via justitie een mail met uitnodiging om in te loggen met je DigiD. Na goedkeuring krijg je de VOG toegestuurd en vragen we je om deze door te sturen naar secretaris@baronsbreda.nl. Een VOG is randvoorwaardelijk om als vrijwilliger binnen Barons actief te kunnen zijn.

(Maatschappelijke) stage

Het is mogelijk voor onze jeugdleden om hun maatschappelijke stage te volbrengen bij Barons. Wanneer je interesse hebt om deze stage bij Barons te doen, verwachten we dat je met een plan van aanpak komt. Hierin staat voor welke school je stage gaat lopen, welke activiteiten je graag voor je stage wilt doen, wat de duur van de stageperiode is en welke eisen de school stelt. Deze gegevens kun je mailen aan of afgeven bij een van de bestuursleden. Er is een beperkt aantal mogelijkheden om je maatschappelijke stage bij Barons te doen, dus wij kunnen helaas niet op ieder verzoek ingaan.