Wedstrijdtaken 2021/2022 & BS2/3 cursussen
Beste Barons-leden, trainer-coaches, vrijwilligers en ouders/verzorgers,
Samen zorgen we ervoor dat we dit seizoen als vereniging oppakken en iedereen lekker kan basketballen. Dat betekent dat je als lid van de Barons ook een aantal keer per jaar een taak op je moet nemen bij een wedstrijd. Jouw taken (en wedstrijden) vind je in de Basketball.nl-app. Voor het komende seizoen gelden de volgende regels voor alle Barons leden:
Barons leden U10 / U12: Ouders tafelen
Barons leden U14 / U16: Tafelen
Barons leden U18 t/m Senioren: Tafelen en Fluiten (U18 fluit zoveel mogelijk de jongste jeugd)
U18+: Basketball Scheidsrechter 2 en 3 cursussen (BS2 & BS3)
Vanaf dit seizoen is het voor alle leden vanaf U18 verplicht om een BS2 of BS3 cursus te volgen en hun scheidsrechter diploma te halen. Leden die eerder een F-diploma hebben behaald gaan deelnemen aan de BS3 cursus (4 sessies van 2,5 uur + aantal wedstrijden fluiten), leden die nog geen diploma hebben gehaald gaan de BS2 cursus volgen (2 sessies van 2,5 uur + 1 wedstrijd fluiten). Dit is noodzakelijk om als vereniging wedstrijden te kunnen spelen en de aangewezen wedstrijden die we via de NBB krijgen te kunnen en mogen fluiten.
Alle leden die in deze categorieën vallen ontvangen op korte termijn een uitnodiging. De cursus zal in oktober van dit jaar starten en in een tijdspan van een half jaar worden voltooid.
Senioren: Fluiten op verenigingsnaam
Alle senioren leden fluiten dit seizoen een aantal keer buiten de vereniging. Deze wedstrijden kunnen alleen gefloten worden door leden met een scheidsrechter diploma. Daardoor kunnen deze wedstrijden alleen op aanvraag en met een legitieme reden via de wedstrijdsecretaris geruild worden. Soms zal het zo zijn dat je een wedstrijd moet fluiten die niet aansluit op je eigen wedstrijd, dit wordt ook gerekend als fluiten op verenigingsnaam. We proberen deze taak per lid minimaal te houden, men moet rekening houden met 3 á 4 van dit soort taken per lid.
U14+: Basketball Masterz spelregelbewijs
Alle leden vanaf U14 en nieuwe leden die nog geen spelregelbewijs hebben gehaald, zullen de Basketball Masterz online cursus moeten voltooien. Dit kan via www.basketballmasterz.nl. Inloggen op de website doe je met het mailadres dat bij Barons bekend is. Leden die deze cursus moeten volgen worden binnenkort op de hoogte gebracht. De cursus kun je op je eigen tempo vanachter de computer starten. De eindtoets moet op uiterlijk maandag 11 oktober succesvol afgerond zijn.
U10 & U12: Tafelen door Ouders/verzorgers
Ouders/verzorgers van U10 & U12 leden zullen dit seizoen zelf plaatsnemen achter de wedstrijdtafel van hun zoon of dochter. Ouders/verzorgers verdelen deze wedstrijdtaken onderling, zodat de wedstrijd van jouw zoon of dochter tijdig door kan gaan. Iedereen komt aan de beurt.
Komend weekend start het wedstrijdseizoen. Veel plezier! #GoBarons
Groet namens het bestuur van Barons Breda Basketball,
Quincy de Graaf
Secretaris
 
Barons Breda Basketbal
Sporthal De Doelen: Doelen 7, Breda.