Sport in coronatijd

Aanwezigheid van het coronavirus maakt dat we met een aantal zaken extra rekening moeten houden om veilig te kunnen blijven basketballen. Bij alles wat we binnen de vereniging doen, volgen we zo veel mogelijk de protocollen van de Nederlandse Basketbal Bond op. Op dit moment [03-09-20] zijn dit het Protocol ‘Verantwoord Sporten’ (basketbal in algemeen) en het Protocol ‘Basketbalcompetities’ (wedstrijden). Hieronder tref je een korte samenvatting van de meest belangrijke punten binnen onze sporthallen:

  1. Heb je corona-klachten? Blijf dan thuis. Kom niet naar de trainingen, niet naar de wedstrijden en laat je testen. Als de test positief blijkt te zijn, laat je dit aan je coach weten, of indien gewenst aan één van onze vertrouwenspersonen (te vinden op de website).
  2. Buiten de lijnen van het basketbalveld houd je zo veel als mogelijk 1,5 meter afstand tot elkaar. Altijd, en overal. Beweegruimte buiten de velden is beperkt, volg daarom de looplijnen zoals Gemeente Breda die heeft gemarkeerd in de sporthal. Is het op de tribunes toch te druk om afstand te kunnen bewaren? Wees dan verstandig en vertrek.
  3. Gemeente Breda heeft besloten dat kleedkamers in De Doelen voorlopig gesloten blijven. Kom daarom omgekleed richting de sporthal.
  4. Bij binnenkomst in De Doelen ontsmet je je handen. Coaches vullen hun naam in op het inschrijfformulier en het aantal pupillen dat aanwezig is.
  5. Ouders en andere toeschouwers blijven zo veel als mogelijk buiten en zetten spelers bij de ingang van de sporthal af. Indien je dan toch onze trainingen of wedstrijden wilt bijwonen, volg je de hierboven genoemde afspraken op.

Vragen over de invulling van deze vijf actiepunten kunnen gestuurd worden naar secretaris@Baronsbreda.nl. Vragen staat vrij, maar begrijp dat ook wij niet alle antwoorden zullen hebben op het gebied van corona. Wel willen we op een zo verantwoord mogelijke manier het basketbal hervatten, dit doen we door bovengenoemde protocollen vanuit de NBB op te volgen.