SPONSORING
Sponsoring door bedrijven, instellingen en particulieren, vormt voor Barons Breda Basketbal een belangrijke bron van inkomsten. Deze inkomsten zijn belangrijk voor het behouden van een gezonde financiële basis en dragen bij aan het doelmatig verwezenlijken van onze sportieve doelstellingen. Zo houden wij onze mooie zaalsport betaalbaar en ontstaat ruimte om eens iets extra's te betekenen voor onze (jeugd)leden en vrijwilligers.

Barons als platform voor uw bedrijf

Barons Breda Basketbal heeft ruim 300 actieve leden die allen op wekelijkse basis enthousiast bezig zijn met de basketbalsport en de organisatie die daarbij komt kijken. Daar omheen bestaat een veel grotere groep kennissen, vrienden, oud-leden en supporters die in een meer indirecte vorm een band hebben met onze vereniging. Zij vullen onze tribunes op wedstrijddagen, maken het gezellig in onze eigen sportkantine, volgen ons actief op de sociale media, etc.

Ons sponsorbeleid

Om sponsoring bij Barons in goede banen te leiden, hebben we een een sponsorplan ontwikkeld. In de kern wordt ons beleid gevormd door drie uitgangspunten:

1. Top-basketbal in Breda: als enige basketbalvereniging binnen gemeente Breda, hebben wij de ambitie om de basketbal sport op hoog niveau te beoefenen. Dit doen wij graag met samen met solide sponsoren.
2. Voor wat, hoort wat: 'sponsor zijn' betekent bij Barons meer dan alleen een zakje geld op tafel leggen. Onze sponsoren kunnen altijd rekenen op een redelijke tegenprestatie.
3. Een gezonde basis: gezondheid staat in hoog vaandel. Dit zowel op het sportieve vlak, als op het vlak van gezond bestuur. Wij werken graag samen met bedrijven en instellingen die zowel financieel als maatschappelijk een gezond imago hebben.

Mogelijkheden voor sponsoring bij Barons

Er zijn veel manieren  om met onze doelgroep te communiceren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw bedrijfslogo op het Barons-wedstrijdtenue, op de Barons-website, zichtbaarheid in onze Sportkantine 'Homecourt', of online uitingen op een van onze sociale media kanalen. Zo hebben wij een Facebookpagina en zijn we actief op Instagram. De mogelijkheden voor sponsoring zijn bij Barons groot.

Ook enthousiast geworden?

Heeft u nog vragen over de sponsormogelijkheden bij Barons, of heeft u misschien zelf een creatief idee? Neem dan eens contact op met Dennis, contactpersoon voor sponsoring bij Barons Breda Basketbal. Hij is bereikbaar via sponsoring@baronsbreda.nl.

Dennis van Dongen

Voorzitter sponsorcommissie en Algemeen bestuurslid bij Barons