LID WORDEN OF EEN PROEFTRAINING AANVRAGEN?

Leuk dat je belangstelling hebt voor Barons Breda Basketbal en er wellicht over nadenkt om bij ons lid te worden. Wij zijn met veel enthousiasme bezig met basketbal in Breda. Onze vereniging telt ongeveer 300 leden, verdeeld over 26 teams. Hiervan spelen 19 teams in de NBB-competitie, ook hebben we nog 7 trainende teams waaronder een rolstoel-team.

Barons is een echte vereniging. Dat betekent dat basketbal bij ons op de eerste plaats komt, maar dat we daarnaast nog allerlei leuke activiteiten (zoals een jeugdkamp, kick-off dag en verenigingsbingo) organiseren waaraan jij als lid kan meedoen. Het is ons streven dat jij je echt ‘thuis’ voelt bij Barons en met plezier naar de sporthal komt.

Vanzelfsprekend vinden wij onze sportieve prestaties ook erg belangrijk. Een goede technische staf met een gedegen beleid zorgt hier voor. Dit zie je onder andere terug in het feit dat bijna al onze teams twee keer per week trainen onder leiding van gedreven trainer-coaches. Kortom: er is bij Barons voldoende kennis, ervaring en mogelijkheden om je te ontwikkelen als basketballer.

Proeftraining aanvragen

Je hebt de mogelijkheid om aan (maximaal twee) proeftrainingen deel te nemen voordat je besluit lid te worden van Barons. Zo kun je op een geheel vrijblijvende manier kennismaken met de sport, het team en onze vereniging. Na deze 2 trainingen kan je beslissen of je lid wil worden.

Aanmelden voor proeftrainingen kan door een e-mail te sturen naar ledenadministratie@baronsbreda.nl. Hierbij vermeld je ten minste je voor en -achternaam, geboortedatum, telefoonnummer, e-mail adres en je eventuele basketbal-ervaringen. Ook voor informatie over teamindelingen, leeftijdscategorieën, trainingstijden, locaties of andere zaken omtrent aanmelden, kun je contact opnemen met ditzelfde mailadres. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Inschrijven bij Barons Breda Basketbal

Wanneer je lid wil worden van onze vereniging, moet je het inschrijfformulier en incassoformulier invullen. Print ze uit en vul ze in. Fotokopieën van de twee ingevulde formulieren, samen met één recente pasfoto, stuur je naar ledenadministratie@baronsbreda.nl. Het inleveren van het inschrijformulier geldt niet als garantie om geplaatst te worden bij een team of binnen de vereniging.

Typen lidmaatschap

Je kunt op twee manieren lid worden van Barons Breda Basketbal:

  • Trainend lid: je neemt alleen deel aan de trainingen.
  • Spelend lid: je neemt deel aan de trainingen en aan de wedstrijden in de NBB-competitie.

Trainingen en wedstrijden

Onze trainingen lopen van augustus tot en met juli en vinden op doordeweekse dagen plaats. We trainen zo veel als mogelijk in Sporthal De Doelen, daarnaast trainen we ook in Sporthal Viandenlaan en het Vitalis College. Thuiswedstrijden worden gespeeld in sporthal De Doelen en vinden meestal plaats op zaterdag, of een enkele keer op zondag. De uitwedstrijden worden gespeeld door heel Noord-Brabant, Zeeland en Limburg, afhankelijk van het niveau. Het vervoer naar uitwedstrijden van de jeugdteams wordt verzorgd door de ouders, volgens een rijschema dat door de trainer/coach van het betreffende team is opgesteld. Dit betekent dat ieder teamlid ongeveer 3 keer per jaar verantwoordelijk is voor een rijbeurt. Daarnaast ben je als spelend lid ook verantwoordelijk voor jouw wedstrijdtaken (fluiten, scorer, timer of 24 sec), waarvoor je een aantal keren per seizoen aan de beurt komt.

Leeftijdstabel teamindeling

De NBB houdt de internationale leeftijdsindeling aan voor het seizoen 2019-2020:

Indeling Geboren in
Onder 8 2012 of later
Onder 10 2010 en 2011
Onder 12 2008 en 2009
Onder 14 2006 en 2007
Onder 16 2004 en 2005
Onder 18 2002 en 2003
Onder 20 2000 en 2001
Onder 22 1998 en 1999
Senioren 1997 en eerder

Meetrainen zonder lid te zijn?

Voor volwassenen heeft Barons de mogelijkheid om af en toe aan te sluiten. Je hoeft dan geen lid te zijn maar betaalt uiteraard wel een vergoeding om mee te mogen doen. Barons betaalt tenslotte ook de zaal, bovendien zou het niet fair zijn tegenover spelers die wel contributie betalen. Per training vragen we een vergoeding van 5 euro, deze reken je af in onze kantine.

Wachtlijst

Bij sommige leeftijdscategorieën hebben we helaas een ledenstop moeten instellen. Indien dit het geval is in jouw leeftijdscategorie, bestaat de mogelijkheid om je op de wachtlijst te plaatsen. Wanneer er dan plaats vrij komt, nemen we contact met je op.