LIDMAATSCHAP EN PROEFTRAININGEN

Leuk dat je belangstelling hebt voor Barons Breda Basketbal en over denkt om lid te worden. Barons is met veel enthousiasme bezig met basketball in Breda. Onze vereniging telt ruim 300 leden en zo’n 50 vrijwilligers. Van onze 26 teams, spelen 19 in de NBB-competitie. Ook hebben we nog 7 trainende teams. Ons aanbod bestaat uit regulier basketbal, 3×3 en rolstoelbasketbal.

Barons is een échte vereniging. Dat betekent dat basketbal bij ons op de eerste plaats staat, maar we daarnaast nog allerlei leuke events organiseren (zoals een jeugdkamp, kick-off dag en verenigingsbingo) waaraan jij als lid kan deelnemen. Het is ons streven dat jij je echt ‘thuis’ voelt bij Barons en met plezier naar de sporthal toe komt.

Vanzelfsprekend vinden wij onze sportieve prestaties belangrijk. Een goede technische staf met een gedegen beleid zorgt hier voor. Dit zie je onder andere terug in het feit dat bijna al onze teams twee keer per week trainen onder begeleiding van gedreven trainer-coaches. Kortom: er is bij Barons voldoende kennis, ervaring en mogelijkheden om je te ontwikkelen als basketballer.

Proeftraining aanvragen

Je hebt de mogelijkheid om aan twee proeftrainingen deel te nemen voordat je besluit lid te worden van Barons. Zo kun je op een geheel vrijblijvende manier kennismaken met de sport, het team en onze vereniging. Na deze 2 trainingen is de keuze aan jou of je lid wilt worden.

Aanmelden voor een proeftraining kan door een e-mail te sturen naar ledenadministratie@baronsbreda.nl. In deze mail vermeld je ten minste je voor en -achternaam, geboortedatum, telefoonnummer en je eventuele basketbal-ervaringen. Ook voor informatie over teamindelingen, leeftijdscategorieën, trainingstijden, locaties of andere zaken omtrent aanmelden, kun je contact opnemen met ditzelfde mailadres. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Inschrijven bij Barons Breda Basketbal

Wanneer je lid wil worden van onze vereniging, is het nodig dat je het inschrijfformulier en incassoformulier invult. Print de formulieren uit en vul ze in. Fotokopieën van de ingevulde formulieren, samen met één recente pasfoto, stuur je door naar ledenadministratie@baronsbreda.nl. Het inleveren van het inschrijformulier geldt niet als garantie om geplaatst te worden bij een specifiek team of de vereniging.

Typen lidmaatschap

Je kunt op twee manieren lid worden van Barons Breda Basketbal:

  • Trainend lid: je neemt alleen deel aan de trainingen.
  • Spelend lid: je neemt deel aan de trainingen en wedstrijden in de NBB-competitie.

Trainingen en wedstrijden

Het trainingsseizoen loopt van eind augustus tot en met juli. Trainingen vinden plaats op doordeweekse dagen. We trainen zo veel als mogelijk in Sporthal De Doelen, daarnaast trainen we ook in Sporthal Viandenlaan en het Curio College. Thuiswedstrijden worden gespeeld in sporthal De Doelen en vinden plaats op zaterdag en zondag. Afhankelijk van het speelniveau van het team, worden uitwedstrijden gespeeld in Noord-Brabant, Zeeland en Limburg. Het vervoer naar uitwedstrijden van de jeugdteams wordt verzorgd door de ouders of de spelers zelf, volgens een rijschema dat door de trainer/coach van het betreffende team is opgesteld. Dit betekent dat ieder teamlid ongeveer 3 keer per jaar verantwoordelijk is voor een rijbeurt. Daarnaast ben je als spelend lid ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van jouw wedstrijdtaken (fluiten, scorer, timer of 24 sec), waarvoor je een aantal keren per seizoen aan de beurt komt.

Leeftijdstabel teamindeling

De NBB houdt de internationale leeftijdsindeling aan voor het seizoen 2019-2020:

Indeling Geboren in
Onder 8 2014 of later
Onder 10 2012 en 2013
Onder 12 2010 en 2011
Onder 14 2008 en 2009
Onder 16 2007 en 2006
Onder 18 2004 en 2005
Onder 20 2002 en 2003
Onder 22 2000 en 2001
Senioren 1999 en eerder

Meetrainen zonder lidmaatschap

Voor senioren heeft Barons de mogelijkheid om af en toe aan te sluiten. Je hoeft dan geen lid te zijn van de vereniging, maar betaalt uiteraard wel een vergoeding . Barons betaalt tenslotte de zaal, bovendien zou het niet fair zijn tegenover spelers die wel contributie betalen. Een losse training kost 7,50 euro en reken je af in onze sportkantine.

Wachtlijst

Bij sommige leeftijdscategorieën hebben we helaas een ledenstop moeten instellen. Indien dit het geval is in jouw leeftijdscategorie bestaat de mogelijkheid om je op de wachtlijst te plaatsen. Wanneer er dan plaats vrij komt, nemen we contact met je op.